Brood en spelen 2.0

4 september 2014
in Category: CENTRUM, COLUMNS
0 1159 0
Brood en spelen 2.0

Brood en spelen 2.0

Max Verstappen is tijdens VKV City Racing in Rotterdam in de vangrail gereden. Op het Churchillplein reed de 16-jarige coureur zijn voorvleugel eraf.

Deze kop las ik afgelopen weekend in het AD. Op het Churchillplein in de vangrail gereden… Ja, je maakt wat mee hier, en anders zorgen we er wel voor! Normaal gesproken zou je zoiets hooguit onder joyriding kunnen scharen. Of onder illegale straatraces. Maar hier betreft het een evenement, dus leuk!

Nog maar nauwelijks ben ik bekomen van de triomf van RiF010, u weet wel, de 3 miljoen kostende surfgolf die in 2016 een prominente plek gaat krijgen in de Rotterdamse binnenstad. Hoe hebben we het toch al die jaren zonder kunnen doen? En nu hebben we onlangs wéér een evenement van wereldklasse in ons geliefde stadscentrum mogen binnenhalen: de VKV City Racing.

City Racing, ik kende het woord nog niet. Racen, en dan ook cityracen, zit ons – mannen – in het bloed, testosteron ook. Ik zat ooit als passagier in de auto naast een vriend wiens bovenlip altijd opkrulde als hij flink gas gaf. Cityracen avant la lettre.

”Zullen we vanmiddag in de stad gaan surfen?”
”Mwah, ik ga liever cityracen.”

In tegenstelling tot eerdere berichten houdt onze loco-burgemeester ook wel van race-wedstrijden door de stad. In het weekend dan.

Twitter, B en W Rotterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het doet mij deugd dat de wethouder ook maar een mens is die vindt dat er in de spaarzame vrije tijd vooral genoten moet worden. Want doordeweeks trekt zijn eerbare partij uiteraard nog steeds ten strijde tegen de verkeershufterij en ander mannelijk gedrag.

Een nog mooier woord dan cityracing is: windhappers. Nee, het betreft hier niet een nieuwe vogelsoort en ook niet de plaatselijke zeilvereniging, hier wordt mee bedoeld: mensen die dure spullen hebben, maar geen aanwijsbaar inkomen. Ik wist niet van hun bestaan af, maar gelukkig worden we tegenwoordig goed voorgelicht, zodat deze onverlaten daar niet zomaar mee wegkomen. Hoor ik daar het woord ‘patser’?

En ondanks de dramatische zomer vond de landelijke VVD toch nog een gaatje voor een komkommer-project: men gaat de strijd aanbinden met… vogels. Meeuwen zijn brutaal en vliegen in de weg (en moeten dood). Dergelijke symptoombestrijding komt me bij deze partij bekend voor. In plaats van de oorzaak aan te pakken (brood op straat gooien), huren we dan een of andere boswachter in die op vrijdagmiddag op de Coolsingel met de hagelbuks op vogels gaat lopen schieten?
Het Kanon van Rotterdam.

Het Kanon van Rotterdam | RIO

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert Giesselbach

 

 

Reacties

stuks

, , ,