Dierbaar Rotterdam

9 augustus 2014
in Category: CENTRUM, COLUMNS
0 1344 0
Dierbaar Rotterdam

Dierbaar Rotterdam

“Ik woon aan een druk kruispunt vlakbij Dijkzigt. Regelmatig wordt dit plein door de politie afgezet want d’r moet een ziekenwagen door. Vorige week was het weer zover, maar wat er nu gebeurde… Er stond weer een politieauto met zwaailichten aan op het zebrapad de hele zaak tegen te houden. Dit keer duurde het de mensen kennelijk te lang, waardoor een waar toeterconcert ontstond. Niet normaal joh. En even later nog meer geluid: schrapend staal over beton, ken je dat? Ze gingen ter plekke allemaal keren en al die uitlaten gingen over de middenberm. Scheelde niet veel of die ambulance kon d’r nie eens meer door!”

Dit staaltje gemeenschapszin mocht onze lijsttrekker laatst ervaren. Behalve geen ontzag meer voor de hermandad, is er nu ook geen achting meer voor de medemens (die in de ambulance bijvoorbeeld). Men heeft haast en ziet niets of niemand meer en denkt niet meer na.

Lijsttrekker? Lees ik dat goed? Ja, het moest er maar eens van komen, de oprichting van een nieuwe partij, en deze wordt echt anders.
De naam: Dierbaar Rotterdam.
De verkiezingsleus van deze beweging zal worden: ’meer, meer, meer mededogen’. Meer waardering voor het kleine, het dierbare, soms het persoonlijke. De Rotterdamse ongedwongen, maar nog altijd respectvolle omgang met elkaar.

Want het gebrek aan respect voor de medemens is nu net een van de pijlers waar de huidige emotiepolitiek op drijft. Het volk wil actie.
Rekening houden met elkaar hoort ook in ons partijprogramma. Alles waar je je aan ergert criminaliseren zal  een van de dingen zijn waarmee je bij Dierbaar Rotterdam mooi aan het verkeerde adres bent.

 

 

 

 

 

 

Dierbaar Rotterdam noemt het beestje bij de naam.
Wij zijn voor uitsluiten. Het uitsluiten van de onderbuik, de rancune, de latent aanwezige wraakgevoelens die op zich heel menselijk zijn. Het huidige exploiteren van deze sentimenten is namelijk een gevaarlijke trend aan het worden. Dus gaan wij vooroordelen wegzetten.
Vooral de vooroordelen die inmiddels tot beleid zijn verheven: Dat afspraken die de sociale dienst/UWV met bijstandsgerechtigden maakt niet verzet kunnen worden is denigrerend. Nog verdachter wordt het als die afspraken voor een bepaalde groep precies om de 11 maanden worden gemaakt en precies vallen in… juist, de Ramadanmaand. Wij vragen ons af waarom dat is. Vertrouwt men de Islamitische Rotterdammer in de bijstand niet? Bang dat die ’op vakantie’ gaat? Waarvan? Van die schamele bijstandsuitkering?

Dierbaar Rotterdam zoekt geen zondebok.
Nog een voordeel van het woord ‘dierbaar’ is dat het geen dubbelzinnigheid in zich draagt, dat de partijnaam niet impliciet aannames/vooroordelen bekrachtigt. Zoals ‘leefbaar’, ‘wakker’, ‘partijen voor vrijheid’, etcetera. Nee, ‘dierbaar’ heeft maar één betekenis. Een heldere boodschap, zonder eendimensionaal te worden.

Het volgende project zal gaan worden:
Leesbaar Rotterdam, voor beter taalgebruik, oh wacht…

 

Robert Giesselbach

 

 

Reacties

stuks

, , ,