Hotel RIO: FLOW, Spoken Word-gala

25 januari 2015
in Category: WEST, ZUID
0 2173 0
Hotel RIO: FLOW, Spoken Word-gala

Hotel RIO: FLOW, Spoken Word-gala

Mijn beste vriendin verraste mij op mijn verjaardag met een uitstapje. Ik hou eerlijk gezegd niet zo van verrassingen maar dat weerhoudt beste vrienden er niet van om het toch te doen. Eenmaal aangekomen bij een wat afgelegen gebouw zei ik al tegen mezelf: dit is de reden waarom ik nou niet van verrassingen hou. Hoewel de bezoekers er elegant uitzagen wist ik nog steeds niet wat me te wachten stond. Totdat de spotlights aangingen en de liveband ons een hartelijk en warm welkom gaf. Ik kon niet geloven dat mijn vriendin me had meegenomen naar een live-concert.

FLOW, live-band

Maar na drie of vier songs kreeg het een heel andere wending. De lichten werden in een nog zwoelere stand gezet waardoor de ambiance toenam en er werd aan de zijkant een klein theaterstukje opgevoerd met de juiste intentie en gevoel.

En of dat nog niet genoeg was kwamen er ook nog dansers tussendoor, daar heb ik heel erg van genoten. Eerst wisten we trouwens niet dat het dansers waren want een van hen begon te schreeuwen en dat bleek ook weer in scene te zijn gezet, het was wel leuk. Maar ik dacht bij mezelf what’s next. Zelfs de pauze was leuk, ben veel bekenden tegen gekomen en heb nieuwe mensen leren kennen. Leek toch wel bijna of ik mijn verjaardag bij FLOW vierde, of dat zij voor mij speelden.

FLOW - Y.M.P.

Na de pauze was de setting wederom veranderd en zaten de spelers al aan tafel. In doodse stilte staarden zij elkaar aan voor zeker drie minuten lang. De spanning liep zo op dat ik bijna op de punt van mijn stoel zat en hen zelf wat wilde toeschreeuwen. De stilte werd gebroken door een harde klap en ontstond er tafelgesprek, maar dan  in spoken word.

Deze show wil ik eenieder aanraden. En dan om zoveel verschillende redenen. Je weet niet wat je kan verwachten maar tegelijk kan je zoveel verwachten; als publiek word je goed aandachtig gehouden door afwisseling en diversiteit in de show.

Waar ik normaal niet van verassingen houd zoals ik al eerder aangaf, was dit een onvergetelijke avond vol verassingen. De cast heeft het geweldig gedaan en ook de live band zal me niet snel ontgaan.

Dankjewel Su en bedankt FLOW!

 

Bjorn Romy

 

Bjorn Romy is een 29 jarige talentvolle Rotterdammer, die uit zich in spoken word en in theater. Hij is een maker en een speler en zorgt dat hij het werk altijd gedaan krijgt.

 

Reacties

stuks

,