Je verhaal vertellen op RIO = jezelf en de stad vooruit helpen! 

Iedere Rotterdammer ziet zijn stad via zijn eigen ogen. Wij vinden het belangrijk dat ook jouw stem gehoord wordt en zijn dan ook benieuwd naar jouw verhaal. Wij stellen ons dienstbaar op door mee te denken over hoe jouw verhaal om te zetten in een media-item, we redigeren ingestuurde artikelen (tekst), geven tips over video-/audiomontages en verbinden schrijvers met beeldmakers. Zo zorgen we er samen voor dat jouw verhaal voor een Rotterdam-breed publiek toegankelijk wordt.

Jouw (vrijwillige) inzet wordt door onze social-media-redactie gepromoot met naam een toenaam en zullen we ook binnen ons eigen netwerk verspreiden. Zie RIO als een podium voor jouw verhaal en jouw professie en vergeet je item dan ook vooral niet te delen op eigen social-media-accounts, website en portfolio. Wij zetten ons netwerk ook in om jouw verhaal het bereik te geven dat het verdient, leggen jouw verhaal neer bij beleidsbepalers die deze informatie kunnen gebruiken als positieve impuls voor jouw leefomgeving en brengen jullie waar mogelijk met elkaar in contact. Zodat jij als Rotterdammer je betrokken voelt en daarmee ook de mede-Rotterdammer (meer) invloed krijgt op de ontwikkeling van de stad.

Klik hier voor richtlijnen.

Hotel RIO 

Hotel RIO is een podium voor hartverwarmende, door actieve Rotterdammers gedragen, belangrijke activiteiten in de wijken van Rotterdam. Jij kunt zelf ook een hotel RIO-moment insturen. Stuur het moment – door jou vertolkt – in maximaal 300 woorden naar de redactie. Voeg hierbij minimaal 2 foto’s toe. Na correctie proberen we het artikel in diezelfde week nog te plaatsten. Let op: het gaat hier niet om reclame voor een vast evenement. De 300 woorden beschrijven dan ook jouw ervaring van dit moment. De redactie bepaalt of er overgegaan wordt tot plaatsing of licht je in waarom het evenement niet geplaatst wordt.

Vragen/bijdragen? Mail naar redactie@riorotterdam.nl