Kidzjournaal #5

15 augustus 2015
in Category: NOORD, ZUID
0 2498 0

Kidzjournaal #5

Vijfde Kidzjournaal.  Kinderen uit Bloemhof maken onder leiding van vrijwilligers reportages over gebeurtenissen in de wijk en dingen die hen interesseren. Deze week zijn ze op bezoek bij de voedselbank (Stichting Isaak en de Schittering). Deze journaals zijn reeds uitgezonden door Werklicht, maar verdienen volgens RIO een tweede leven.

In het voedselcentrum in Rotterdam krijgen minderbedeelde mensen dagelijks gratis brood en gratis verse groenten om hun maaltijden mee te bereiden. Er is veel armoede in Rotterdam. Zo helpt de stichting mensen die het financieel moeilijk hebben gezonder te kunnen eten en draagt zij ook bij aan vermindering van de voedselverspilling.

‘Alles wat wordt uitgedeeld is van goede kwaliteit. We benaderen tuinders en andere bedrijven met de vraag of zij groenten, fruit of andere producten hebben die zij wegdoen omdat deze producten niet meer kunnen worden verkocht aan de groothandel. Flinke hoeveelheden groenten worden weggegooid, of worden aan de dieren gegeven door telers omdat de groenten kleine schoonheidsfoutjes hebben zoals hier en daar een bruin vlekje, of omdat de kleur niet perfect is, of het formaat niet exact zoals we het gewend zijn geraakt. De groothandel wil deze producten niet afnemen.

We verkopen ook tweedehands kleding voor €1,- per stuk. Doordat ze steeds groter worden zijn ze ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers: mensen die in de winkel/voedselcentrum willen helpen, mee willen doen met inzamelacties of chauffeur willen zijn.’

Gevestigd op Zuid, sinds een half jaar ook in Noord.

Voor meer informatie: www.stichtingisaakendeschittering.nl

 

Eerder uitgezonden op 3 april 2014.

 

 

Reacties

stuks

, , , , , , ,